Μεταβατικές Διατάξεις Προγράμματος Σπουδών

Στα ακόλουθο κείμενο αναλύονται οι μεταβατικές διατάξεις μετά την αλλαγή του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών τον Σεπτέμβριο 2023.

Με τις ακόλουθες μεταβατικές διατάξεις διασφαλίζεται η αρμονική μετάβαση των ήδη εγγεγραμμένων φοιτητών (όσοι έχουν εγγραφεί έως το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023) στο νέο ΠΠΣ και κατοχυρώνονται όλα τα μαθήματα στα οποία θα έχουν εξεταστεί επιτυχώς έως και εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2023.

  1. Η μείωση των ωρών των θεωρητικών μαθημάτων δεν επηρεάζει τις πιστωτικές μονάδες στα μαθήματα που ήδη έχουν εξεταστεί επιτυχώς, των οποίων οι ΠΜ υπολογίζονται ως είχαν κατά τη δήλωση και εξέταση των μαθημάτων.
  2. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΟικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Υ, 2ο Εξάμηνο, κατοχυρώνουν το μάθημα και δεν υποχρεούνται να εξεταστούν στο μάθημα Οικονομική Ανάπτυξη.
  3. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΧρηματοοικονομικά Μαθηματικά, Υ, 2ο Εξάμηνο, κατοχυρώνουν το μάθημα και δεν υποχρεούνται να εξεταστούν στο νέο μάθημα Οικονομική Γεωγραφία.
  4. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΒάσεις Δεδομένων, Υ, 3ο Εξάμηνο, κατοχυρώνουν το μάθημα, δεν μπορούν να το δηλώσουν ως ΕΥ στο 7ο Εξάμηνο όπου μεταφέρεται και δεν οφείλουν τα Πληροφοριακά Συστήματα που γίνεται Υ στο 3ο Εξάμηνο.
  5. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΠληροφοριακά Συστήματα, ΕΥ, στο 7ο Εξάμηνο κατοχυρώνουν το μάθημα ως Υ, στο 3ο Εξάμηνο, εφόσον δεν κατοχυρώνουν το μάθημα Βάσεις Δεδομένων ως Υ.
  6. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΗλεκτρονικό Επιχειρείν, ΥΕ, 4ο Εξάμηνο, κατοχυρώνουν το μάθημα και δεν υποχρεούνται να εξεταστούν σε άλλο μάθημα ΕΥ του 4ου εξαμήνου.
  7. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΙδιωτικό Δίκαιο ΕΥ, 4ο Εξάμηνο, κατοχυρώνουν το μάθημα και δεν υποχρεούνται να εξεταστούν στο μάθημα Αστικό Δίκαιο.
  8. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΜεθοδολογία των Κοινωνικών Επιστημών, ΕΥ, 5ο Εξάμηνο, κατοχυρώνουν το μάθημα και δεν υποχρεούνται να εξεταστούν σε άλλο μάθημα ΕΥ του 4ου εξαμήνου. 8
  9. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΔημόσιο και Φορολογικό Δίκαιο, 5ο Εξάμηνο, Υ, κατοχυρώνουν το μάθημα και δεν υποχρεούνται να εξεταστούν στο μάθημα Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο.
  10. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΤεχνολογίες Δικτύων & Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ΕΥ, του 5ου Εξαμήνου, κατοχυρώνουν το μάθημα και δεν υποχρεούνται να εξεταστούν σε άλλο μάθημα ΕΥ του 5ου εξαμήνου.
  11. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΑνάλυση Οικονομικών και Κοινωνικών Δικτύων, Υ, 6ου Εξαμήνου, κατοχυρώνουν το μάθημα ως υποχρεωτικό και δεν μπορούν να το δηλώσουν ως ΕΥ στο 6ο Εξάμηνο.
  12. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΕιδικά Θέματα Ψηφιακής Οικονομίας ΕΥ, 6ο Εξάμηνο, κατοχυρώνουν το μάθημα και δεν υποχρεούνται να εξεταστούν σε άλλο μάθημα ΕΥ του 6ου εξαμήνου.
  13. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΕφαρμοσμένη Στατιστική Έρευνα, ΕΥ, 7ο Εξάμηνο, κατοχυρώνουν το μάθημα και δεν υποχρεούνται να εξεταστούν σε άλλο μάθημα ΕΥ του 7ου εξαμήνου.
  14. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΤουριστική Οικονομική, ΕΥ, 7ο Εξάμηνο το κατοχυρώνουν ως Υ στο 7ο Εξάμηνο και θα πρέπει να επιλέξουν να εξεταστούν σε άλλο μάθημα ΕΥ του 7ου εξαμήνου.
  15. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 στο μάθημαΔίκαιο των Συναλλαγών, ΕΥ, 8ο Εξάμηνο, κατοχυρώνουν το μάθημα και δεν υποχρεούνται να εξεταστούν στο μάθημα Φορολογικό Δίκαιο.
  16. Οι φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023 σταμαθήματα που μετατίθενται από εξάμηνο σε εξάμηνο: Αγγλικά Υ από το 1ο Εξάμηνο στο 2ο Εξάμηνο, Μακροοικονομική Ι, Υ, από το 2ο Εξάμηνο στο 1ο Εξάμηνο, Οικονομική των Επιχειρήσεων, Υ, από το 3ο Εξάμηνο, στο 4ο Εξάμηνο, Μακροοικονομική ΙΙ, Υ, από το 4ο Εξάμηνο στο 3ο Εξάμηνο, Διοικητική Λογιστική από το 6ο Εξάμηνο, στο 4ο Εξάμηνο, Ελεγκτική από το 4ο Εξάμηνο στο 6ο Εξάμηνο, η Νομισματική Θεωρία και Τραπεζική, Υ, από το 6ο Εξάμηνο στο 7ο Εξάμηνο, κατοχυρώνουν τα μαθήματα στο εξάμηνο που ήδη έχουν εξεταστεί.

Η Συνέλευση του Τμήματος στις υπ’ αριθ. 28/22-11-2023 και 4/22-02-2024 συνεδριάσεις της, και μετά την εφαρμογή της τροποποίησης του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ διαπίστωσε την ανάγκη προσθήκης μίας μεταβατικής διάταξης για τους ήδη εγγεγραμμένους φοιτητές. Ομόφωνα αποφασίζει την προσθήκη στην ενότητα Γ. Μεταβατικές Διατάξεις για τους ήδη εγγεγραμμένους φοιτητές στο αρ. 8/24.03.2023 απόσπασμα πρακτικού συνέλευσης Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της  Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ με θέμα «Έγκριση τροποποίησης Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ» την εξής διάταξη:

  1. Οι φοιτητές (που βρίσκονται στο 4ο και 5ο έτος σπουδών το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024) που δεν έχουν κατοχυρώσει σε προηγούμενα έτη το μάθημα Νομισματική Θεωρία και Τραπεζική ως Υποχρεωτικό και την Τουριστική Οικονομική ως Επιλογής Υποχρεωτικό, οφείλουν να δηλώσουν και να εξεταστούν στο μάθημα Νομισματική Θεωρία και Τραπεζική ως Υποχρεωτικό και όχι στην Τουριστική Οικονομική ως Υποχρεωτικό.

Έγκριση_19_24-04-2023 ΗΔ04 – ΑΚΡΙΒΕΣ-signed